Güncel Haberler

8 seansın ardından Bitcoin ETF'lerine girişin ilk günü

ABD merkezli Bitcoin spot borsa yatırım fonları (ETF'ler), 9 Eylül'de 28,6 milyon dolarlık net giriş kaydetti ve art arda sekiz işlem günü olan çıkış serisine son verdi.

Farside Investors'ın verilerine göre, BlackRock'un iShares Bitcoin Trust'ı (IBIT) da 1 Mayıs'taki 36,9 milyon dolar ve 29 Ağustos'taki 13,5 milyon doların ardından üçüncü günde net çıkışını 9,1 milyon dolara çıkardı. En büyük günlük çıkışlardan sonra en küçük çıkışı kaydetti.

Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) 28,6 milyon dolarla günün en büyük girişini kaydederken, Bitwise Bitcoin ETF (BITB) ve ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) 22 milyon dolar ve 6,8 milyon dolarlık giriş kaydetti.

Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO) de 3,1 milyon dolarlık bir giriş gördü.

ABD spot Bitcoin ETF'leri (yeşil) için 9 Eylül akışı. Kaynak: Farside

Sekiz günlük çıkış serisinin 9 Eylül'de sona ermesinden önce, 27 Ağustos ile 6 Eylül arasındaki işlem günlerinde Bitcoin (BTC) spot ETF'lerinden yaklaşık 1,2 milyar dolar tasfiye edildi.

CoinGecko'nun verilerine göre Bitcoin'in %5,35'lik yükselişinin ardından 9 Eylül'de 57.635 dolara ulaşan Bitcoin, şu anda 56.682 dolardan el değiştiriyor.

8 Eylül'den bu yana Bitcoin fiyat değişimi. Kaynak CoinGecko

BlackRock, toplam 20,9 milyar dolarlık net girişle tüm spot Bitcoin ETF ihraççılarına liderlik etmeye devam ederken, Fidelity ve ARK 21Shares sırasıyla 9,45 milyar dolar ve 2,28 milyar dolar ile ilk üçte yer alıyor.

Grayscale bugüne kadar Bitcoin Trust'tan (GBTC) 20 milyar doların üzerinde çıkış gördü, toplam net giriş ise 16,93 milyar dolardı.

Ethereum ETF hala kırmızıda

ABD merkezli Ether (ETH) spot ETF'leri, 9 Eylül'de 5,2 milyon dolarlık çıkış kaydederek, girişlerin olmadığı yedinci işlem gününü kaydetti.

Bitcoin spot ETF'lerine benzer şekilde BlackRock ve Fidelity'nin Ether ürünleri de 1 milyar dolar ve 405,4 milyon dolarlık girişle başı çekti.

Bitwise'ın fonu 315,9 milyon dolarla üçüncü sırada yer alırken, Grayscale Ethereum Trust (ETHE) 2,69 milyar dolarlık çıkış gördü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu