Güncel Haberler

Ünlü milyarder Waren Buffett'ın şirketinin piyasa değeri Bitcoin'in peşinde

Ünlü milyarder Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway'in piyasa değeri 1 trilyon doları aştı. Bugün Berkshire tek başına neredeyse tüm Bitcoin (BTC) pazarına bedel.

Buffet'ın şirketi Bitcoin ile kafa kafaya rekabet ediyor

Berkshire Hathaway'in BRK.A hisseleri 28 Ağustos'ta %0,75 artış göstererek piyasa değerini trilyon dolar sınırını aştı. Hisse senedi 2024'te şu ana kadar %29'dan fazla artış göstererek S&P 500 Endeksi'nin aynı dönemdeki %31'lik getirisini geride bıraktı.

Bitcoin'in piyasa değeri 29 Ağustos itibarıyla 1,18 trilyon dolar.

BTC/USD ve BRK Yılbaşından bugüne performans tablosu. Kaynak: TradingView

Berkshire Hathaway ile Bitcoin'in yıllık getirileri arasındaki küçük fark ilginç bir noktayı gündeme getiriyor. Warren Buffett'ın kripto paralara karşı olumsuz duruşuna rağmen Omaha'nın Oracle şirketi ve Bitcoin benzer performanslar gösterdi.

Başka bir deyişle, Bitcoin sahipleri “Omaha Kahini” kadar iyi durumdalar.

Bu arada Berkshire, sigorta, enerji, imalat, perakende ve hizmetleri kapsayan geniş yelpazedeki iş portföyünde 2024 yılında etkileyici kârlar elde etti. Bu segmentler, yılın ilk yarısında geçen yıla göre %26 artışla 22,8 milyar dolar kar elde etti.

İlgili: “Bitcoin yıl sonuna kadar parabolik büyümesine başlayabilir”

Portföyün kazananları arasında BNSF Demiryolu, Geico Otomobil Sigortası, Berkshire Hathaway Energy, Dairy Queen dondurması, Brooks koşu ayakkabıları, Ginsu bıçakları ve World Book ansiklopedisi yer alıyor.

Berkshire, bu yılın başlarında hisselerinin yarısını satmasına rağmen Apple'da da büyük bir hisseye sahip. Satışlar sayesinde şirket, 30 Haziran itibarıyla çoğu ABD Hazine bonosu olmak üzere 276,9 milyar dolarlık nakit ve nakit benzerini elinde tuttu.

BTC/USD ve Apple hisselerinin yıl başından bu yana günlük performansını gösteren tablo. Kaynak Ticaret Görünümü

Buffett, Bitcoin'in bir finansal varlık olarak artan önemine rağmen, özellikle Ocak ayında ABD'de Bitcoin spot borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) piyasaya sürülmesinden sonra nakit varlıklarını Bitcoin'e yönlendirmeyi planlamıyor.

Bitcoin Berkshire Hathaway'i yendi

Berkshire Hathaway hisseleri son on yılda sürekli olarak Bitcoin'den düşük performans gösterdi ve 2011'deki zirveden bu yana BTC/USD karşısında değerinin %99,98'ini kaybetti.

BRK.A/BTCUSD aylık performans tablosu. Kaynak Ticaret Görünümü

Nakamoto'nun portföyünün 1'den 1'e yükseltildiği simülatör sonuçlarına göre, Berkshire Hathaway'in Apple, Bank of America ve American Express gibi en iyi hisse senetlerinden oluşan mevcut portföyüne Bitcoin'in yalnızca %1'inin dahil edilmesi, düzeltilmiş beş yıllık bir zaman diliminde yaklaşık %185 getiri üretecektir. %207.

Kaynak: Nakamoto cüzdanı

Portföyünüzün %5-10'unu Bitcoin'e tahsis etmek, aynı dönemde Buffett için %131-279 oranında etkileyici bir getiri sağlayabilirdi.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu