Güncel Haberler

maksimum 39 gün

Son verilere göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarının düşeceğini onaylamasının ardından ABD'de Bitcoin alıcı ilgisi 39 günün en yüksek seviyesine ulaştı.

CryptoQuant'tan Julio Moreno, 24 Ağustos tarihli bir makalede şunu yazdı: “Fed'in düşük faiz oranları döngüsünün başladığının sinyalini vermesiyle bugün ABD'de Bitcoin'e olan talep arttı.” yazdı.

23 Ağustos'ta Bitcoin'in Coinbase Premium Endeksi 39 günün en yüksek noktasına ulaştı. Kaynak: CryptoQuant/Julio Moreno

Moreno'nun iddiası, Coinbase Pro ve Binance'teki Bitcoin (BTC) fiyatı arasındaki farkı ölçen ve dünyanın geri kalanına kıyasla ABD'li yatırımcı talebinin bir göstergesi olarak kullanılan Coinbase Premium Endeksine dayanıyordu.

Gösterge 15 Temmuz'dan bu yana en yüksek noktasına ulaşarak 0,0114'e ulaştı.

Pozitif değerler alım baskısını gösterirken, negatif değerler satış dalgasının meydana geldiğini gösterebilir. Bitcoin fiyatının 50.000 doların altına düştüğü 5 Ağustos'taki “Kripto Kara Pazartesi”den kısa bir süre önce Coinbase Premium Endeksi -0,10'un altına düştü.

Talepteki artış, Fed Başkanı Jerome Powell'ın halka faiz oranlarının düşürülebileceğine dair güvence vermesinin ardından geldi.

Yıllık Jackson Hole sempozyumunda yaptığı konuşmada, “Siyasetin uyum sağlama zamanı geldi” dedi.

CoinMarketCap'in verilerine göre, yayınlandığı sırada Bitcoin, 22 Ağustos'tan bu yana %5,46 artışla 63.978 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin 65.000 dolara yükseldi ancak bu seviyeyi koruyamadı. Kaynak CoinMarketCap

Bitcoin 2 Ağustos'tan bu yana ilk kez 64.800 doların üzerine çıktı.

Cointelegraph yakın zamanda, piyasaların politika gevşemesi işaretlerini yakından takip ettiği Powell etkinliği sırasında güvercin Powell'ın “sıkılaştırma politikasının uygun şekilde tersine çevrildiğini” açıkladığını ancak kesintilerin başlaması için somut bir zaman çizelgesi vermediğini bildirdi.

İlgili: Bitcoin Yükseliş Rallisi 350 Gün Daha Devam Edecek: Bybit

Fed'in açıklamasından ve Bitcoin fiyat artışından sadece birkaç saat önce, Bitcoin 60.000 dolar civarında seyrediyordu ve Bitcoin madenciliğinin maliyeti 72.200 dolarda kaldığı için madencilerin potansiyel satış baskısına ilişkin endişeler vardı.

Kripto analisti Will Clemente, 23 Ağustos tarihli bir makalesinde, “Ayın bitmesine hâlâ 7 gün var ancak BTC'nin 6 aydır 60.000 doların altında işlem gördüğünü inkar etmek mümkün değil” dedi.

Mağaza: Dorsey'in “algoritma pazarı” sosyal medyayı düzeltebilirdi… peki neden düzeltmedi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu