Güncel Haberler

Bitcoin Hakimiyeti %70’e Ulaşacak mı?

Önde gelen bir kripto para birimi analisti, Bitcoin'in hakimiyetinin, BTC fiyatının üç ayda yaklaşık %220 artmasından önce Aralık 2020'de elde edilen seviyelere geri döneceğinden şüphe ediyor.

Into The Cryptoverse kurucusu Benjamin Cowen, 17 Ağustos'ta The David Lin Report ile yaptığı röportajda “Bitcoin hakimiyeti için hedefim %60'tı, %70'e geri döneceğini düşünmüyorum” dedi.

Bitcoin hakimiyeti daha önce nasıl hareket etti?

Cowen, 2021'deki gibi “büyük altcoin rallilerinde” Bitcoin (BTC) hakimiyetinin azalma eğiliminde olduğunu, ancak “çöküşten” sonra “yavaş yavaş” önceki seviyesine döndüğünü açıkladı. Ancak analist, Bitcoin'in yeni döngüde maksimum hakimiyetine ulaşsa bile geçmişte görülen zirveyi geçemeyeceğinden emin.

“Bence Ethereum ve diğer birçok kripto para birimi”

Cowen, Bitcoin hakimiyetinin Eylül ve hatta Aralık gibi erken bir tarihte yüzde 60'a doğru “son hamleyi” sağlayacağına inanıyor.

TradingView verilerine göre Bitcoin'in hakimiyeti 18 Temmuz'dan bu yana %4,25 artarak %57,36'ya ulaştı.

Bitcoin hakimiyeti 1 Ocak'tan bu yana %11,20 arttı. Kaynak Ticaret Görünümü

Ancak analist arkadaşı Kaleo yakın zamanda 643.700X takipçisine Bitcoin'in hakimiyetinin zaten zirveye ulaşmış olabileceğini söyledi.

Kaleo, X'te Bitcoin hakimiyetinin %57,50 civarında olduğu 9 Ağustos tarihli bir gönderisinde, “Bunun Bitcoin hakimiyeti için döngünün zirvesi olduğundan oldukça eminim” dedi.

“Beklediğim %60'a ulaşamadım, bu iyi çünkü bu acı verici olurdu” dedi.

Kaleo, Bitcoin hakimiyeti %50'nin altına düştüğünde “gerçek” altcoin rallisinin başlayacağına inanıyor.

Yatırımcılar genellikle Bitcoin'in satılması ve sermayenin altcoinler gibi alternatif varlıklara kaydırılması için bir sinyal olarak Bitcoin'in hakimiyetinin zirveye ulaştığına dair işaretler ararlar.

Bitcoin hakimiyetinin oyun alanı bu döngüde farklı

CoinMarketCap verilerine göre Aralık 2020'de Bitcoin'in hakimiyeti %70,23'e ulaştı ve yalnızca dört ay sonra Mart 2021'de fiyatı neredeyse %220 artarak 61.283 dolara yükseldi.

Cowen, Bitcoin hakimiyetinin 2024'te %71'in biraz üzerine çıktığı 2019'a göre “daha zor” olacağını, çünkü stabilcoin piyasa değerinin o dönemde önemli ölçüde düşük olduğunu belirtti.

Cowen, daha gerçekçi bir hesaplama için Bitcoin'in hakimiyetini stabilcoin Tether'in (USDT) hakimiyetiyle birleştirmeyi öneriyor.

Analist, 17 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmesinden önceki Haziran 2019 seviyesine benzer şekilde toplam rakamın %63 civarında olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu