Güncel Haberler

Memecoin fırsatçısı ünlülerin jetonlarını çıkararak bir servet kazandı

Blockchain araştırmacısı ZachXBT'ye göre ünlü memecoin fırsatçısı Sahil Arora, bu yıl ünlü tokenlarını piyasaya sürerek yaklaşık 3 milyon dolar kazandı.

14 Ağustos'ta

Kaynak: ZachXBT

Buna cevaben ZachXBT şunları söyledi: “Maalesef hesaplamalar yanlış görünüyor, Sahil'in 26 milyon dolar kazanmasına imkan yok, bu fonların likiditesini kontrol edin. En

Açık Bubblemaps hatasına atıfta bulunan ZachXBT, veri platformunun Poloniex kripto para borsasındaki bir cüzdan adresinin yanlışlıkla Arora'nın kişisel cüzdanlarından biri olarak görüldüğünü ve toplam tutarı yapay olarak şişirdiğini keşfetti.

Kaynak: ZachXBT

Arora, ünlüler ve kripto para sektörü oyuncuları da dahil olmak üzere çok çeşitli kişiler tarafından sosyal mühendislik ve diğer dolandırıcılık faaliyetlerine katılmakla suçlanıyor.

Avustralyalı rapçi Iggy Azalea, Olympian Caitlyn Jenner ve Amerikalı rapçi Rich the Kid (Dimitri Leslie Roger), Arora'yı ticari markaları kullanılarak tanıtılan memecoin'lerle ilgili dolandırıcılıkla suçladılar.

Arora'nın aracı olarak hareket ettiği, ünlüler adına tokenleri başlattığı ve onları zenginlik vaat ederek tokenları tanıtmak için sosyal medyayı kullanmaya ikna ettiği iddia ediliyor.

Söz konusu isim daha sonra varlıklarını satarak likiditeyi ortadan kaldırır ve token fiyatının düşmesine neden olur.

Arora'nın resmi sosyal medya hesabı “@Habibi_Comm”, platformun Arora'nın hüküm ve koşullarını ihlal ettiğini keşfetmesinin ardından 4 Temmuz'da X'te yasaklandı.

Memecoin fırsatçısının X üzerinde birçok hesabı olduğu ve takipçilerini Telegram kanallarına yönlendirdiği de iddia ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu