Güncel Haberler

Ripple (XRP) davasında kritik hafta: Bir karar çıkacak mı?

Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki dava devam ederken XRP topluluğu çözüm ve ceza kararını bekliyor.

Dava, 61 gün önce nihai belgelerin sunulmasının ardından çıkmaza girdi. Uzmanlar bu hafta davanın gidişatının değişip değişmeyeceğini merak ediyor.

Herkesin gözü Cuma'da

Ripple yanlısı avukat Fred Rispoli, önümüzdeki Cuma günkü duruşmada yeni kararların verilebileceğini söyledi. Bir diğer avukat Bill Morgan'ın ise bu hafta hiçbir beklentisi yok.

Morgan, Yargıç Analisa Torres'in cezalar hakkında karar verebilmesi için Yargıç Sarah Netburn'ün bekleyen önergeye karar vermesi gerektiğini hatırlattı.

Rispoli, Morgan'a şu şekilde yanıt verdi:

“Evet, önerge hâlâ beklemede ancak önce karar verilmesine gerek yok. Her iki yargıç da görüşebilir ve Torres Netburn'e bunun bilirkişi/keşif kararına olan ihtiyacı ortadan kaldırdığını söyleyebilir.”

Fred Rispoli, Ripple ile SEC arasındaki davada 31 Temmuz 2024'e kadar önemli kararların alınmasını bekliyor. Analisa Torres geçen yaz XRP'nin bir menkul kıymet olarak kabul edilemeyeceğine karar verdi.

Ripple, SEC tarafından sunulan ve yeni uzman tanık Andrea Fox'un ifadelerini içeren yeni uzman materyalleri için bir önergede bulundu. Yargıç Netburn'ün bu talebe ilişkin kararı davanın gidişatını önemli ölçüde etkileyebilir. Netburn Ripple lehine karar verirse Yargıç Torres başka bir karara gerek kalmadan yoluna devam edebilir.

Dava beklentilerine rağmen XRP fiyatı önemli ölçüde değişmedi. XRP şu anda 0,4345 dolardan işlem görüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu